Hoe kan je leren praten met dieren?

hoe kun je leren praten met dieren

Wil jij leren praten met dieren? Er zijn meerdere manieren. Maar de de volgende 3, zijn het gemakkelijkst:

  • Intuïtief communiceren met dieren, door jouw buikgevoel te volgen.
  • Telepathisch communiceren met dieren, middels het derde oog.
  • Communiceren met dieren middels de hart tot hart verbinding; de band die je met elkaar hebt.

Het gaat dus voornamelijk om focus, energie en verbinding. Mocht je hier moeite mee hebben, doe dan 14 februari gratis mee aan de challenge! Schrijf je hier in.

Intuïtief leren praten met dieren

Wellicht ben jij hooggevoelig, wat betekent dat jij een grotere belevingswereld hebt en een groot empathisch vermogen. Daardoor is het logisch dat dieren jou zeer na staan. En dat je veel voor hen wilt doen. Omdat juist dieren het leven zoveel vrolijker, liefdevoller en meer in balans maken.

Een hooggevoelig mens (hsp’er), voelt meer, ziet meer, en denkt over het algemeen dieper na. Zoals ook over de band met dieren. En hoe het met hen gaat als individu. Hsp’ers zien de wereld waarin we allemaal leven als één geheel. Waarin we toch ook allemaal individualistisch zijn. Herken je jezelf hierin? Dan heb jij een holistische kijk.

Dit dieper voelen, meer ‘zien’ en dieper nadenken maakt het voor jou mogelijk: Om sneller en makkelijker te leren communiceren met dieren. Wat het vaak moeilijk maakt is het idee dat als iets niet tastbaar is, er ook niet kan zijn. Dit is slechts een aangeleerd denkbeeld. Want diep van binnen weten wij wel anders. Liefde zie je ook niet en is toch sterk aanwezig. Gelukkig kunnen we aangeleerde denkbeelden ook ontleren.

Stap 1: Voorbereiden voor dierencommunicatie

Wanneer je met dieren wilt communiceren op intuïtief niveau, is het zien en denken niet van belang. Want jouw gevoel, jouw buikgevoel (intuïtie) is jouw kompas. Dus ga lekker zitten, sluit jouw ogen en laat jouw voeten rusten op de grond. Laat jouw handen open op jouw benen liggen. Zodat alle informatie, oftewel energie, vrijelijk door jou heen kan stromen. Waardoor het duidelijk en helder in jouw hersenen kan worden verwerkt.

Stap 2: Centreer jezelf voordat je gaat praten met dieren.

Centreer jezelf door jezelf te aarden, jezelf af te schermen en in contact te brengen met de kosmos. Of de bron (voor de ene God, voor de ander Spirit). Zo sta je open om te ontvangen. Maar kan je niet alles overnemen wat niet van jou is. Tevens kan je zelf zo ook geen (negatieve) energie meegeven wat niet voor jouw dier bestemd is. Dit is het fundament om zuiver te communiceren met dieren.

Stap 3: Verbinding maken

Pas nu ga je op zoek naar de energie van het dier waarmee jij wilt communiceren. Gebruik hierbij het beeldend vermogen van jouw geest. Herinner het hoofdje, de ogen, de oren, neus, vachtkleur en alle unieke details. Mocht dit niet lukken, pak er dan gerust een foto bij.

Stap 4: Praten met dieren.

Wanneer je voelt dat je verbinding hebt: (En dit is dus dat buikgevoel. Waarin jouw intuïtie vertelt dat je zover bent.) Dan zie je nu in het beeld van jouw geestesoog jouw dier. Wat betekent dat hij of zij nu verbonden is met jouw energie. Nou kun je jouw dier vragen wat je wilt vragen. En laat de antwoorden komen zoals ze komen. Misschien zie je een blik of symbool. Of hoor je een woord. Het kan ook zo zijn dat het antwoord ineens ‘weet’ of ‘voelt’.

Tip om zuiver te leren praten met dieren.

Ga vooral op jouw gevoel af, en laat de gedachten dat je dit allemaal uit jouw duim zuigt, los. Als je namelijk goed gaat invoelen op deze gedachten. Dan zal je merken dat deze gedachten niet eens van jezelf zijn. Maar dat je ze ooit in jouw leven hebt meegekregen. Bijvoorbeeld tijdens de opvoeding, school of werk. Dus blijf altijd bij jouw intentie, intuïtie en geestesoog.

Telepathisch communiceren met dieren

Telepathie is niets meer als een overdracht van trilling via het derde oog naar het andere derde oog. Het derde oog is hierbij een soort radiozender en ontvanger in een. Wat jij uitzendt kan een ander ontvangen. Uiteraard alleen wanneer deze de ontvanger op de juiste frequentie heeft staan en vice versa.

Het is dus van belang de juiste frequentie te pakken. Daarvoor centreer je jezelf weer, en haal je het dier waar je mee wilt communiceren weer voor de geest. Of pak er een foto bij waarbij je de ogen kunt zien. Uiteraard kun je ook bij het dier in de buurt gaan zitten. Zo zit je sowieso in elkaars aura. (De aura is de persoonlijke ruimte van mens en dier. Ook wel het magnetisch veld genoemd, waarin je anderen kan aanvoelen). Dit kan helpen om wat sneller op de juiste frequentie te komen met elkaar.

gratis stappenplan praten met dieren

Heb je moeite met het neerzetten van dit fundament? Download hier de cheatsheet. Deze stappen gebruik ik zelf ook elke keer als ik een consult begin.

Houdt de ogen gesloten zodat je je volledig kunt concentreren op het ontvangen en uitzenden. Voel het derde oog tussen jouw ogen. Eventueel leg je er een vinger op totdat je jouw derde oog voelt wanneer je jouw vinger weer weg haalt. Concentreer je dan op het derde oog van jouw dier.

Wees je ervan bewust, door te voelen of gewoon door te weten, dat jullie nu een verbinding hebben gemaakt. Doordat je in elkaars ruimte zit. Of omdat je je hebt afgestemd op het dier middels foto of gedachtebeeld. Maar ook door de focus op de derde ogen. Wat als het ware automatisch de energieën verbindt.

Tip 2 om te leren praten met dieren

Je kunt nu alle vragen in jouw hoofd stellen. Als het betrekking heeft tot een persoon, situatie of iets dergelijks, en jij bent een beelddenker. Visualiseer deze persoon of situatie dan ook. Zo maak je wat jij uitzendt helder en duidelijk.

Wees je er nu van bewust dat dieren over het algemeen sneller zijn in deze communicatie. Omdat zij nog dichterbij hun natuur staan als jij en ik in deze maatschappij. Het is dus niet het dier waar je op moet wachten totdat hij of zij de vraag binnen krijgt. Het is vaak jouw eigen twijfel of het wel over gekomen is. Waardoor je het gevoel kan hebben dat je de verbinding weer kwijt raakt.

Dus laat los en laat door komen wat er wordt gegeven door het dier. Een beeld, een gevoel, een gedachte, een woord of zin, symbool of wat dan ook. Het maakt niet uit hoe je het doorkrijgt. Jouw hersenen verwerken de informatie op zo’n manier dat jij het moet kunnen begrijpen. Daarom hoort de ene de antwoorden, ziet de ander de antwoorden, en weer een ander voelt.

Hart tot hart communicatie met dieren

Ze zeggen wel eens dat het ‘t moeilijkste om te leren praten met jouw eigen dieren. Maar eigenlijk is dat helemaal niet waar. Vaak is het juist zo, dat jij als hooggevoelig persoon, allang communiceert met jouw dier. Alleen heb je het waarschijnlijk nog helemaal niet door! Eigenlijk hoef je dus enkel bewust te worden.

De band tussen mens en dier

De band tussen mens en dier is hecht. Dieren zijn geen hulpmiddelen meer voor huis en haard. Zij zijn onze beste maatjes omdat ze onvoorwaardelijk lief hebben en geen (voor)oordelen hebben. Ze zijn deel van ons gezin omdat ze voor ons zorgen en wij voor hun. Ze brengen vreugde, vriendschap en liefde. Tevens helpen zij ons meer geaard te zijn en spiegelen zelfs onze behoeften.

Deze band bevindt zich in jouw hart, en in een speciale chakra (energiecentrum) in jouw dier. Deze speciale chakra zit net iets boven het borstbeen richting de schouders, dus wat meer het lichaam in. Tevens neem je deze band als ziel met je mee, soms ook naar andere levens. Zo bijzonder is deze band.

Stap 1: hart tot hart contact met jouw dier.

Om middels deze band tussen jouw en jouw dier te leren communiceren, centreer je jezelf weer. Maak dan weer verbinding door jouw dier in te beelden, te herinneren, een foto erbij te pakken of in de buurt te gaan zitten. Focus dan op jouw hart en voel jouw liefde voor jouw dier. Helpt dit niet? Beantwoord dan de vraag: Waarom houd jij van jouw huisdier? En wat maakt jullie band zo sterk? Blijf antwoorden en voelen totdat het je raakt.

Stap 2: Liefde als verbinding

Richt jouw aandacht dan op het hart van jouw huisdier en voel ook de liefde van jouw dier voor jou. Je ademt jouw liefde voor jouw dier uit. En je ademt de liefde van jouw dier voor jou weer in. Op deze manier ben je bewust van de verbinding die er sowieso al is. En vanuit deze gemoedstoestand, kun je jouw vragen stellen. Laat weer alles binnen komen zoals het binnen komt.

Lukken de oefeningen niet? Doe dan eens deze meditatie, door het visualiseren en de begeleiding kun je veel blokkades ontlopen waardoor je als nog die verbinding bewust kunt doorkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *