Holistische opleidingen

Welke holistische opleidingen zijn er?

In 2023 kun je enkel nog de opleidingen ‘Dierentolk’ en ‘Healing’ vinden. De opleiding dierencommunicatie ben ik vanaf 2016 gestart. Het was de eerste online cursus dierencommunicatie. En is sindsdien uitgegroeid van een kleine cursus om zelf met je eigen huisdieren te kunnen communiceren. Naar een opleiding waarin je leer jouw eigen praktijk te bouwen als dierentolk.

Net als met de opleiding dierentolk ben ik opleiding healing gaan maken omdat mensen mij erom vroegen. Daarnaast is healing een gigantisch breed onderwerp waar ik mij vanaf mijn 16de al in verdiep. Het is een fantastische wereld die energetisch en spiritueel is, maar zich ook emotioneel, mentaal en fysiek kan uiten. Het is zo bijzonder om iemands energie te zien stromen en de persoonlijke methoden te zien ontwikkelen.

Hoe wordt je holistisch therapeut?

Door bijvoorbeeld een opleiding te volgen tot holistisch therapeut. Of door heel veel cursussen en workshops te volgen, boeken te lezen en jezelf te ontwikkelen zoals ik heb gedaan. Maar misschien ben jij van nature al iemand die helende handen heeft, verstand van holistisch leven door persoonlijke ervaring, etc. En dat maakt dat je uniek bent als een holistisch therapeut. Het maakt niet uit welk pad je bewandelt, zolang het jouw eigen unieke pad is.

Hoe wordt je holistisch therapeut voor dieren?

Hetzelfde als voor mensen. Wellicht door opleidingen, cursussen, workshops, boeken, ervaringsdeskundige met je eigen dieren, etc. Het maakt niet uit hoe je het doet. Als je het mij vraagt gaat het er vooral om dat je de kennis hebt om het ook uit te kunnen leggen zodat klanten je begrijpen. En dat je natuurlijk van dieren houdt, de ruimte voor hun kunt houden, en weet wat ze van nature nodig hebben.

Wat kun je als holistisch therapeut?

Mensen en dieren helpen helen. Je helpt ze vooral met inzichten, adviezen en soms ook met healing. Maar ook healing is iets wat je alleen succesvol kunt geven als de ontvanger ervoor openstaat. Dus ongeacht of het gaat om een gesprekje zoals een dierentolk doet, of dat je een chakrahealing geeft als energetisch therapeut. Het gaat erom dat jij en de ontvanger een zuivere intentie hebben. En dat je beide bereid bent te doen wat nodig is. Dan kun je als holistisch therapeut mens en dier helpen helen van bijvoorbeeld trauma, stress, somberheid, e.d.

Holistisch therapeut opleiding online.

Mijn holistische opleidingen kun je zowel live volgen in mijn praktijk of tuin te Heelweg. Natuurlijk ligt het aan het weer of we binnen of buiten zitten. Maar je kunt de holistische opleidingen ook online volgen. Dan maakt het niet uit wanneer jij er de tijd voor hebt, hoe lang je erover doet, of waar je bent. Zolang je een internetverbinding hebt kun je de opleiding online volgen.

Holistisch therapeut opleiding Gelderland.

Wil je liever samen met gelijkgestemden in een klein groepje leren en oefenen? Dan ben je natuurlijk van harte welkom zodra er een nieuwe opleiding start! Let wel, ik houd van kleine groepjes. Want ik vind het belangrijk dat ik iedereen kan helpen waar nodig. Dus als dat jou trekt, nodig ik je van harte uit in mijn praktijk te Heelweg. Een klein dorpje in de prachtige Achterhoek van Gelderland.

Scroll naar boven