Holistisch Dierentolk Stephanie

Holistisch Dierentolk Stephanie

Dierentolk Stephanie

Wie ben ik? Mijn naam is Stephanie en ik ben holistisch dierentolk. Ik communiceer met dieren en overleden dierbaren van kleins af aan. Naar mensen was ik vooral stil, maar naar dieren en mijn overleden oma praatte ik wat af. Zij waren en zijn mijn troost, steun en toeverlaat.

Ik heb altijd willen weten ‘hoe’ het mogelijk is dat ik met dieren kon praten. Waarom sommige mensen overleden dierbaren zien en ermee kunnen praten. Maar in geen enkel boek, workshop of cursus kon ik oprechte antwoorden vinden. Wel trucjes die zeker weten hielpen om de boodschappen door te krijgen.

Opleiding dierentolk

Maar ik kan niet stil zitten, en ik heb een onuitputtelijke drive om antwoorden te vinden op mijn vragen. Dus toen ik in 2012 begon met mijn eigen praktijk als dierentolk. Ben ik ook direct op zoektocht gegaan naar antwoorden. Die ik allemaal met jou wil delen.

Want wij worden geen concurrenten, wij worden collega’s. Ik ben geen leerkracht, ik ben niet beter of hoger. Wel heb ik een unieke visie en zie ik linken en verbindingen die andere niet zien. Dat maakt deze opleiding een opleiding en geen cursus.

Waarom noem ik mijzelf een holistisch dierentolk?

holistisch dierentolk

Het begon met Marie, mijn allereerste poezekind. Zij had na haar castratie acuut voedselallergie. Niets scheen te werken. En als 14 jarige kreeg ik niet mijn gelijk dat het kwam door de hormoonverandering. Uiteindelijk hebben we haar kunnen redden door vers vlees. Dit was in 2004, toen was Barf en vers vlees nog helemaal niet bekend. Dierenartsen waren er zelfs nog tegen. Vanaf dit punt was ik zeker van mijn innerlijke waarheid: Dat de natuur antwoorden heeft die wij mensen niet bezitten als wij niet luisteren.

dierentolk stephanie

Op mijn 17de ben ik natuurlijke geneeswijzen en energetische therapie voor dieren gaan studeren. Dit was slechts hobby, met de achterliggende gedachte: Mocht ik er ooit iets mee willen doen, heb ik de kennis al. Toen ik 18 was, had ik gespaard voor een Engelse Bulldog. Gefokt op gezondheid, dit was mijn droomhond, ik vond en vind hun karakter fantastisch. Uiteraard als kleinste van een heel gezond nest. Was zij zeer gevoelig. En ontwikkelde allerlei allergieën die erger werden met medicijnen. Gek genoeg werkte natuurlijke geneeswijzen bij haar wél.

Ik hou niet alleen van mijn eigen dieren, maar van allemaal. Door te luisteren naar hun innerlijke natuur, verteld moeder aarde mij wat haar natuur te bieden heeft. En zo kom ik bij het juiste ‘medicijn’. Door middel van communicatie zonder woorden.

Wat is holisme voor mij als holistisch dierentolk?

Door alle kennis van natuurgeneeswijzen en alternatieve therapieën ontdekte ik nog meer innerlijke waarheden. Deze ben ik gaan volgen van sjamanen tot Ayurveda en traditionele Chinese geneeswijzen. En uiteindelijk verbond alles met elkaar in Alchemie van de Oude Egyptenaren die hun land nog Kehmet noemden. Daarin kwam religie, wetenschap, filosofie, biologie, healing en medicijnen bij elkaar.

Wat heeft holisme te maken met de opleiding tot dierentolk?

Vanuit deze zienswijze zie ik een belichaamde ziel. Dan pas een dier, boom of mineraal. Waarna het landdier tot welk zoogdier zichtbaar wordt. En vanaf dat moment definieer ik het dier met zijn of haar omgeving. Ook maakt het verleden, wie het dier is. Dus de ziel komt altijd al eerst in verbinding tot alles wat leeft. Dat is holisme voor mij. Deze diepgang kun je dan ook verwachten in de opleiding tot dierentolk. Mijn hele verleden, opgedane kennis, innerlijke waarheden hebben mij gevormd tot wie ik ben: Een holistische maar ook geboren dierentolk.