Harmonie in verdeeldheid

Ik denk dat we hier ieders mening moeten respecteren. Maar ik ga mij niet schuldig voelen. Omdat ik niet geboren ben in een heksenfamilie voor mijn heksenrituelen. Die ik door vorige levens bijvoorbeeld voel, voor mij zie en intuïtief doe. Ook ga ik mij niet schuldig voelen voor bepaalde leringen uit hoodoo. Ik ben niet bruin, getint of hoe je het ook wilt noemen. Maar er is ook bewijs dat we allemaal uit Afrika zijn ontstaan. Als je echt op de feiten wilt baseren. Haal dan ook alle feiten omhoog. En als je denkt dat ik mij schuldig voel om de wijsheden van de inheemse bevolkingen van Amerika te gebruiken in mijn praktijken. Dan heb je het ook mis. 

Zij hebben westerlingen niet voor niets boeken laten schrijven om hun kennis nooit verloren te laten gaan. Ja wij ‘blanken’ of is het tegenwoordig wit? Maar wij westerlingen hebben hun land afgepakt. En daarmee ook hun rituelen etc. Maar nooit hebben wij het christendom op hun kunnen drukken. En tegenwoordig staan wij zij aan zij te schreeuwen. Dat hun rivieren bijvoorbeeld niet vergiftigd mogen worden. 

Verdeeldheid, bestaat dat wel?

Ook daar zullen veel mensen van ons een vorig leven hebben gehad. Daarom dus ook een verbinding met hen hebben. Zoals we ook een verbinding hebben met Lemurië of Atlantis, omdat we daar vandaan komen. Maar mogen we dan geen lemurisch kwarts gebruiken omdat jij het niet aan ons gezicht ziet? Terwijl als je goed in iemands ogen kijkt, en je afstemt op hun ziel. Al die antwoorden kan vinden waar je naar zoekt. 

Nee ik ga mij niet schuldig voelen omdat ik de runen gebruik van de voorouders van Europa. En ik ga zeker weten niemand de schuld geven dat zij dat doen ook al hebben zij daar geen verbinding mee lijfelijk gezien. Wat overigens heel krom is om te denken bij amerikanen. Want hoe zijn die witte mensen daar gekomen? Juist ja, uit Europa. En nee ik ga mij dus ook niet schuldig voelen wetende dat er meer dan 1.25 miljoen blanke vrouwen en mannen slaaf zijn geweest in het Ottomaanse tijdperk. Geef ik daarom de Arabieren nog steeds op hun kop? Nee. Dat is verleden tijd. We vergeven maar vergeten niet. Zodat we dezelfde fouten niet nog eens gaan maken.

We leven bijna in 2022… we lopen achter met onze verdeeldheid.

Juist is het nu de tijd om van elkaar te leren en al die wijsheid met elkaar te verbinden. Want hoe je het ook went of keert. Alles staat al met elkaar in verbinding. Zoals de aboriginals dieren gebruikten als hun gidsen. De inheemse Amerikanen als hun totems. Zo gebruikten de Kelten ook dieren als hun spirituele leiders. Oké wij hebben hier geen kangaroe. Maar het gebruik is hetzelfde. De woorden zijn anders, maar de insteek en intentie blijft hetzelfde. 

Zolang jij als spiritueel wezen nog steeds die verdeeldheid ziet. Zal je daar ook in blijven. En dat is prima. Dat is jouw eigen keus. Maar ik ga mij daarom niet schuldig voelen. Als ik niet bij jou pas, dan is dat helemaal goed! Ik zou gek worden als ik iedereen zou kunnen helpen. Dan is er voor jou een andere collega. Zoals ik ook mijn hulp zoek bij mensen die voor mijn gevoel bij mij passen. Zo hoort het te zijn.

Er bestaat niet 1 waarheid

Maar jouw visie is niet de enigste visie. Mijn visie is niet de enigste juiste. Jouw waarheid is voor jou waar. Zoals mijn waarheid voor mij waar is. Wanneer we stoppen met luisteren naar elkaar. Dan zijn we niet spiritueel bezig. Niet in eenheid of harmonie. Maar in verdeeldheid. Dat is niet iets wat pas met corona erin geslopen is. Corona laat de harde werkelijkheid zien van de mensheid en waar zij nu staat. Tegen elkaar en tegen de wereld. 

(Het idee van 1 waarheid is puur bedrog! Ik weet het nog van de basisschool. We zaten in een kring en de juffrouw zei 1 zin. Die moesten we allemaal herhalen. We zaten met ongeveer 30 kinderen in de klas. En toen moest de laatste leerling de zin van de juf herhalen. Nou dat was compleet wat anders geworden! Dit weten we, ALLEMAAL. We zien het ook bij getuigen. Al hebben we 20 getuigen, ze hebben allemaal hetzelfde ongeluk gezien. Maar iedereen heeft een ander verhaal. Want iedereen staat er net iets anders voor. En heeft een ander verleden waardoor hij of zij anders denkt. Zelfs in een schildercursus waarbij iedereen in dezelfde stijl, met dezelfde kleuren, dezelfde compositie moet schilderen. Zal je geen enkel gelijkwaardige schilderij zien. Er is maar 1 waarheid voor jou, en dat is die van jouw zelf, op dit moment. Want ook die kan veranderen!)

Gelukkig zijn er mensen die zien dat het niet uitmaakt waar je in geloofd. Of wat het perspectief is van de ander. Dat we elkaar daadwerkelijk kunnen respecteren in elkaars morelen en principes. Ook al staan ze niet gelijk. Dat hoeft geen discussie te worden. Het mag er gewoon allemaal zijn. Jij jouw verhaal en jouw mening. Ik het mijne. Om vervolgens nog steeds dat kopje thee of koffie samen te kunnen drinken. Zo hoort het in mijn ogen te zijn. Niet aanvallend en uitsluitend. Maar aanvaardend en toch bij jezelf blijvend. 

Harmonie in verdeeldheid

Dat een wappie en een schaapie samen door een deur kunnen. Een duo penotti van huidskleur samen kunnen. En ook alle geloven. Want zelfs de wetenschap is het niet altijd met elkaar eens. Een onderzoek kan een ander onderzoek helemaal nietig klaren. Terwijl ze beiden waarheden bevatten. Aan welke kant moet je dan staan? Aan de kant die voor jou goed voelt. Niet door wat jou is aangeleerd. Maar door wat goed voelt voor jouw hele wezen. Niet alleen lichaam en geest. Maar ook voor jouw hart, emotionele staat, spiritualiteit of intuïtie en energie. 

Dus als je met mij wilt discussiëren. Laten we dan lekker een kopje thee of koffie pakken en vooral naar elkaar luisteren! Niet de ene bijzonder of de ander gek. Maar beiden gewoon zoals we zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *