Natuur; het medicijn voor body, mind en soul van elk dier.

Van aurahealing tot homeopathie en van supplementen tot sjamanisme. Als natuurgeneeskundig dierentherapeut help ik dieren op een natuurlijke wijze.

Uiteraard ben ik geen vervanging van een dierenarts of andere deskundige. We kunnen elkaars behandelingen wel versterken.

  • Natuurgeneeskunde voor dieren.
  • Alternatieve geneeswijzen voor dieren.
  • Healing, reiki, en energetische behandelingen.
Dierentherapeut

Natuurgeneeskunde

Onder natuurgeneeskunde voor dieren versta ik de letterlijke natuurlijke geneeswijzen. Zoals klassieke homeopathie die de energie van een klacht balanceert. Of kruiden die symptomen kunnen bestrijden op een milde manier.

Bijvoorbeeld: in de klassieke homeopathie geef je het lichaam een potentie van een middel dat dezelfde eigenschappen kent als de klacht. Dus bij prikkelende en brandende plekken kun je brandnetel gebruiken omdat dit plantje ook kan prikken. En dan een brandend gevoel geeft.

Een voorbeeld van kruidengeneeskunde voor dieren is bijvoorbeeld een kamille en havermout badje voor jeukende plekken. En daarna insmeren met Aloë Vera gel dat is aangelengd met rozenolie zodat het wond verzorgend is en verkoeld.

Alternatieve therapieën

Als dierentherapeut zijn alternatieve therapieën voor mij ook natuurlijke remedies. Maar dan gebruikt voor de gemoedstoestand, de geest en het gevoelsleven. Deze manier van behandelen kan enorm goed helpen bij hooggevoeligheid.

Denk bijvoorbeeld aan een hooggevoelig dier dat moeite heeft met aarden. Deze zou je een labradoriet edelsteen kunnen laten dragen. Omdat deze steen helpt de aura te beschermen en te aarden. Je zou ook kunnen werken met de etherische olie ceder om lekker te gronden.

Een ander voorbeeld zijn Bach bloesems. Deze kunnen prachtig inwerken op de gemoedstoestand. Een dier dat te veel van zichzelf geeft kan middels een Bach bloesem geholpen worden ook meer energie voor zichzelf te houden.

Healing

Energetische behandelingen zijn absoluut natuurlijk. Als je op zoek gaat naar MEF, de magnetic energy field. Dan zie je dat wij dieren, inclusief mensen, een biologische energie hebben. Net als de natuur. Daarom is de natuur zo gezond.

In reiki werken we met de universele energie wat overal en in alles aanwezig is. We geloven dat het lichaam zelfgenezend is zoals in alle holistische geneeswijzen. (Denk maar aan een wondje dat uit zichzelf geneest.) En dat het lichaam daarom zelf weet wat het nodig heeft.

Als dierentherapeut kan ik ook regressietherapie geven waarin we innerlijke kinderen kunnen helen. Ofwel innerlijke puppies, kittens en veulens. Ook chakrahealing is een optie. Waarin we het energetisch lichaam balanceren.

Therapie voor dieren

In principe zijn er 2 soorten klachten waarbij mensen naar mij toekomen: De chronische klachten en de acute klachten. Ongeacht of deze lichamelijk, geestelijk of emotioneel zijn. 

Voorbeelden van chronische lichamelijke klachten:
-Auto-immuunsysteemziekten.
-Omgevingsallergie (atopie).
Voorbeelden van chronische geestelijke klachten:
-Zeer angstig en nerveus.
-Eigen lichaam kapot maken.
Voorbeelden van acute lichamelijke klachten:
-Gebroken poot.
-Ineens hoesten of niezen.
Voorbeelden van acute geestelijke klachten:
-Angst voor vuurwerk na de eerste keer.
-Passief en stil na overlijden van vriendje.

Holisme

Holistisch is niet alleen body, mind en soul. Maar ook verleden, heden en toekomst. De omgeving en relaties. Daarom is mijn vragenlijst (anamnese) zo lang.

Bijscholing

Elk jaar volg ik nieuwe studies, cursussen of workshops om mezelf te blijven stimuleren. Van elke studie leer je nieuwe inzichten en zo blijf je ook niet vast hangen in het oude.

Paraveterinair

Op mijn 19de wist ik dat heb ik schriftelijk de opleiding dierenartsassistente paraveterinair gevolgd. Om een goed fundament te leggen voor mijn werk als dierentherpeut.

Integratief

Ik ben niet tegen de reguliere geneeswijzen, juist kunnen we elkaar heel mooi ondersteunen. Ik zet geen botten en een dierenarts werkt niet op de gemoedstoestand.

Elomy – therapeutisch praktijk voor dieren

Let wel: Ik ben geen dierenarts en ik ben ook geen vervanger van een dierenarts. Dat betekent dat ik geen diagnose mag en kan stellen. Een naam voor bepaalde klachten is voor mij dan ook geen oorzaak. Stel je hebt 10 mannelijke katten en ze hebben allemaal artrose aan de ellebogen. Dan kan het nog steeds zijn dat je 10 verschillende oorzaken hebt. Waardoor je ook op 10 verschillende manieren het lichaam zou kunnen ondersteunen. Maar dan wel naast de reguliere behandelingen.

En dan is het net als in de reguliere geneeswijzen altijd zoeken wat voor het individu werkt. Daarbij kan het zijn dat sommige aandoeningen nooit volledig verholpen kunnen worden. Omdat het bijvoorbeeld past bij het karakter, of omdat trauma’s niet doorlopen kunnen worden. Of de mens zelf ook vast blijft hangen in het verleden. In het laatste geval spiegelen dier en mens elkaar.

Een voorbeeld van de oorzaak van een auto-immuunziekte kan zijn: Dat een dier van jongs af aan geleerd heeft er niet te mogen zijn. Soms kan het dan voldoende zijn om in een gesprek als dierentolk duidelijk te maken dat het dier er wel mag zijn. En misschien middels healing het bestaansrecht middels de innerlijke puppy/kitten te helen.

Nog een voorbeeld voor de oorzaak van een gebroken poot: Kan natuurlijk zijn omdat het dier niet tot nauwelijks bewust is van het eigen lichaam. Waardoor je middels grondoefeningen en aardende etherische oliën het dier kan helpen. Om lichaamsbewust te worden.

Uiteraard kunnen we ook altijd kijken om lichamelijke klachten symptomatisch te behandelen. Maar dan op een milde en natuurlijke manier.

Testimonials

Wat klanten en cursisten zeggen:

Anoniem – reading overleden huisdier

“Wauw, dankjewel voor je voortreffelijke omschrijving van onze kat en onszelf. Ik herkende er veel van en werd er ook emotioneel van. Ik kijk het graag terug en haal er telkens weer wat nieuws uit. We hebben het ook familieleden laten zien. Het geeft veel steun en daarvoor zijn we je dankbaar.¨

Anoniem – souljourneys

“Hier moet je echt meer mee doen! Ik kan normaal nooit goed ontspannen, maar bij jou gaat dat als vanzelf. Wat was dat bijzonder!”

“Ik werd er helemaal emotioneel van! Maar ik voel me ook erg licht en opgelucht door wat we gedaan hebben. Ik wil je echt bedanken.”

Risan – opleiding dierentolk

“Sinds ik met jouw cursus ben begonnen is er veel op zijn plek gevallen en heb ik antwoorden gekregen op vragen waar ik mezelf in het verleden erg mee gekweld heb: “Waarom voel ik zo veel en wat kan ik ermee?.” Wat eerst een last lijkt, blijk je later juist om te kunnen zetten in een kracht.”
therapie voor dieren

Natuurgeneeskundig consult voor jouw dier aanvragen?

Wil je een consult aanvragen van mij als dierentherapeut? Dan heb ik een aantal gegevens nodig van jouw dier. Daarom ontvang je een afspraak maken, een mail met vragenlijst. Deze vragenlijst geeft mij inzicht in karakter, meridianen, enz.

Deze consulten beginnen vanaf 85,- euro. Klik op ‘afspraak maken’ om vrijblijvend de prijzen te bekijken.