De energie van augustus 2021

energie van augustus

Als we gaan kijken naar de energie op dit moment. Dan zien we dat de natuur haar rust heeft gevonden. De grond is doordrenkt met water waar zij de laatste jaren naar snakte. De balans is weer hersteld tussen te veel hitte, naar te veel water. Met helaas hele ongelukkige ongelukken. Eigenlijk rampen voor onze kleine landjes (België en Nederland). 

Wat hebben die rampen ons te vertellen? Nou ja, het gebruikelijke: Dat het slecht gaat met moeder aarde. En dat de mens dus eigenlijk toch niet zo slim is als dat ze denkt. Want als wij zo subliem zijn en superieur… Dan zouden we onze wereld niet vernietigen. Toch?

We hebben de laatste jaren een bijzondere aanloop gehad naar een einde of nieuw begin. Het coronavirus wat de menselijke wereld populatie zou verminderen. Wat helaas niet gebeurt is. “Ho, Stef, wat the hell zeg je nou dan!” Precies zoals het is. Wij mensen zijn een plaag en eigenlijk hoopte ik dat het wat meer zou doen. “Wacht maar tot er iemand overlijd die jou dierbaar is!” Is de opmerking die ik dan krijg. Men wenst mij pijn toe als ik oprecht en eerlijk open naar de wereld kijk vanuit een ander perspectief. Nou geloof me, ik ken pijn. 

Maar weet je, het hoort bij het leven. Er is maar 1 ding wat je zeker weet als je leeft: Ooit, ga je dood. “Denk je dat ik nu verder wil lezen? Na deze ongevoelige teksten van je? Ik dacht dat je zo hooggevoelig en empathisch bent…” Ja ik ben zo hooggevoelig dat ik mijn buren in Zevenaar zelfs kon aanvoelen. En ja ik ben enorm empathisch en begaan met moeder aarde en haar onschuld. Zoals ook met de zuivere kinderen van haar. Haar pure kinderen: dieren. “Dacht ik dat je het over mensen kinderen had. Nee heb je het weer over dieren!” Als het je niet aanstaat, waarom lees je het dan?

Ik vind de mens niet zo onschuldig. Zelfs als we ons afval scheiden, weten we nog steeds dat het beter kan. Maar we doen het niet. Waarom? Omdat we niet kijken naar het grotere plaatje. Nee, wij kijken liever naar onze eigen ikkie. Want ikke wil niet veranderen. En zo gaan we tegen onze eigen innerlijke natuur in. Dat innerlijke kind die de verbinding voelt met moeder aarde. En omdat we dat al jaren doen. Zo niet eeuwen… Krijgen we rampen op onze kop. Deze aanloop is niet voor niets.

Gelukkig zijn er nog mensen die hun hart geven voor natuur, dieren en onschuldige mensen. Die hun leven toewijden aan het helpen van de puurheid van moeder aarde. En heel gelukkig mag ik steeds meer van dit soort mensen ontmoeten. Door mijn kennis en ervaring als dierentolk bijvoorbeeld te delen in een (online) cursus. 

Voor degene die nog steeds aan het lezen zijn:

8 Augustus is het niet alleen een mooi getal. Maar ook een mooie planetaire stand. Sirirus staat in het leeuwenteken. Wat zo bijzonder is, is dat de nieuwe maan op dezelfde dag valt. En ook nog eens in diezelfde teken staat. Wow, heeft dit iets te betekenen of zo? Ik denk het wel. Als je ermee wil werken, zal ik hieronder de verschillende aspecten uitleggen:

Nummerologie

8: Is het getal van overvloed. Maar voor het getal van de spin die met haar 8 pootjes een web weeft. De web kan voor vele dingen symbool staan. Zoals de dromenvanger jouw dromen vangt. Ze kan de negatieve dromen wegvangen. Of ze kan jouw dromen die jij stiekem wenst vangen zodat je eraan kan gaan werken. Tevens hebben we ook allemaal een web als het ware in onze hersenen. Een filter die opgebouwd is uit alles wat we ooit hebben geleerd. En dit filter kun je herprogrammeren. 

Daggetal

16: Voor mij een getal die echt staat voor puberteit en jezelf leren te uiten. Maar nummer 1 staat voor het begin. En het eerste getal staat uiteraard voor de eerste stap. Dus ook voor een nieuw begin. 6 Is eigenlijk best een magisch getal van insecten zoals de vlinder en libelle. Daarom brengt ze ook oer energie mee zoals van onze voorouders. 

7: 1+6 is natuurlijk 7. Dit is een heel spiritueel getal. Het heeft meer te maken met inzichten verkregen door de eerste getallen waardoor je kan groeien. En daarom staat ze ook voor groei. En je snapt, hoe meer inzichten je ontvangt, gebruikt. Des te meer je groeit. Waardoor uiteindelijk overvloed je leven in zal komen.

Het daggetal: 16 en 7 maken deze dag dus zeer goed om je voorouderlijke wijsheid als inzicht te ontvangen. Zodat je daardoor kan leren, groeien en jezelf beter kan uiten. Wat te maken heeft met een transformatie periode. Waar je de zomer nog voelt merk je ook dat de herfst alweer eraan zit te komen. Wat wil je deze zomer nog doen? Voordat de herfst komt?

Het jaar getal

5: Dit is het jaargetal, het getal van huis en haard. Bescherming en verandering. Een huis zoals een kind het tekent heeft 5 punten. Net als de pentagram welke staat voor bescherming. Maar zij staat ook voor alle elementen en is daarom een krachtig amulet. Dus hoe is het met jouw huis? Jouw lichaam en thuis. Voel je je wel thuis? Wat wil je veranderen of wat is er aan het veranderen in je leven? En wat brengt dit jaar je op deze gebieden?

Betekenis van de datum 

12: Het daggetal 7 en jaargetal 5 bij elkaar is natuurlijk 12. Waar 11 het getal is van tweelingzielen. Is 12 het getal van de opgestegen meesters. Lichtwezens zoals Jezus die ooit heeft geleerd en opgestegen is. Ofwel verlicht is. Er zijn steeds meer mensen die verlichting vinden in bijvoorbeeld de 5D wereld. Maar over het algemeen zitten we daar niet constant en vallen we er wel eens uit. 

Daar is geen goed of fout. En dit is iets wat heel veel mensen nog moeilijk vinden te bevatten. Want we zijn zo gewend aan de dualiteit van moeder aarde. Creatie en destructie. Waar ze leven geeft kan ze het ook zo weer nemen. Kijk maar eens naar die rampen. Zij gaf ons huizen waarin we dachten veilig te zijn. En ze kan het ook zo weer van je afnemen.

Dus 12 is een getal van heilige inzichten, van bewustwording, wakker worden. 

3: Komt door 1 en 2 bij elkaar op te tellen zoals we allemaal wel weten. (Is rekenen toch nog ergens handig voor geweest op school!) 3 Is het getal van de heilige 3 eenheid. En dan ga ik het even niet over de kerkelijke aftreksel hebben. Maar even terug naar de Hopi indianen wiens verhalen terug lopen tot in het stenen tijdperk. Waarin de bron die vader zon en moeder aarde schepte onzijdig is. Die 3 heilige eenheid. Waarvan je gelukkig steeds meer hoort. Een god of bron zonder naam, zonder gezicht, zonder geslacht, zonder schuld of faam. Maar een frequentie waar we allemaal op kunnen intappen, mens of dier, plant of mineraal. We zijn er allemaal uit ontstaan. Die verbondenheid… Love it!

Hoe kom ik aan deze getallen? 8-8-2021 8 augustus = 16. Maar zestien hoor je niet zo te lezen, ik vind van wel. Daarna komt namelijk: 1+6 = 7. Het daggetal en jaargetal bij elkaar is 12, welke uiteindelijk 3 wordt. Het jaargetal is 5 2+2+1=5. En zo komen we aan de nummerologische identiteit van deze periode.

Kosmische energie

We kunnen wel voelen dat er wat aan de hand is in ‘de lucht’. Er hangt een sfeertje waarvan de meesten niet weten wat ze nu eigenlijk voelen. Juist omdat we zo gefascineerd zijn met onze realiteit. Terwijl we zo mooi kunnen afstemmen op die bron of nog gemakkelijker op onze hogere zelf. Waardoor we kunnen voelen dat het een tijd is van de leeuw. De tijd van vuur, van de zon. Wat brandt er in jou? Welke brul hangt er vast in jouw keel? En welke creatiekracht schuilt er in jouw buik?

De leeuw is misschien de koning van Afrika maar vooral een familieman. Beschermend, vurig en innerlijk rustig. Een stabiele factor voor zijn groep. Iet was we allemaal willen zijn maar wat we vaak niet zijn omdat we ons zo laten leiden door emoties. Of misschien zelfs door de omgeving en wat anderen maken zoals het nieuws. En weet je, dat is allemaal een keuze. Dus wil je lekker bang gemaakt worden die cijfertjes? Ga lekker het nieuws luisteren! Wil je lekker door jouw emoties geleid worden? Focus lekker op die oppervlakkige emoties en zoek vooral niet verder wat eronder ligt voor pijn. 

Maar als je net als de leeuw krachtig, stabiel, vanuit innerlijke kalmte dat vuurtje eruit wil brullen. Dan is het tijd om eens heel goed te kijken naar jouw rol in jouw familie, gezin, vriendenkring en werk. En vooral eens heel goed in de spiegel te kijken: Zelfreflectie. Maar ook voor jezelf gaan zorgen. Is die zak chips wel echt nodig? Kun je niet gewoon wat komkommer naar binnen werken met wat zout en peper? (Zout en chips, dat is echt een guilty pleasure van mij… Maar ach begin ook maar niet over chocolade haha. Met een veganistisch dieet ben je ook niet meteen gezond hoor. Oeps.)

Leeuwenpoort

Dit moment is het moment dat Sirius de ster van de leeuw in lijn staat met de zon. De energie is voelbaar op deze aarde. En dat ontwaakt bij veel mensen dat innerlijke weten. We weten wel wat gezond is voor ons. Zo weten we ook wat goed is voor moeder aarde en wat niet. Maar we doen er zo vaak niets mee. Omdat we niet willen veranderen. Want we willen niet opgeven wat we geleerd hebben.

Nou kan ik je vertellen, dan gaat er ook niets anders je leven in komen als wat je al gewend bent. Het enigste constante aan het leven en moeder aarde is verandering, beweging. Dus wat vertelt deze prachtige tijd jou? Wat moet je doen? Waar mag jij opstaan? Welke energie wilt er in beweging komen in jou? Wat vertelt jouw innerlijke leeuw aan je? Heb je een verbinding met de sirius sterrenstelsel? Dan heb je vast ook heel veel met dieren, katachtigen, wolfachtigen, walvisachtigen. Wat doe jij eraan om hun te helpen als je die verbinding voelt?

I know, ik lees ook heel veel spirituele, prachtige teksten. Maar soms is die spirituele ontwaking helemaal niet zo prachtig. Soms is het ronduit een wake up call. En wordt je nog net niet letterlijk in je gezicht geslagen maar voelt het wel zo. Net als de geromantiseerde tweelingziel reis. Aantrekken, magie en romance. Maar vergeet niet het werk wat je ervoor moet doen om überhaupt bij elkaar te kunnen komen. Dat vergt zoveel karma van je voorouders wat je dient op te ruimen en van jezelf. Tevens spiegel je elkaar continu. En het aantrekken kan net zo goed eindigen in wegduwen als je niet aan het werk gaat.

Niets is zwart/wit, goed/kwaad. Het is allemaal een balans. Een balans die continu verandert. 

Nieuwe maan

En dan is het ook nog eens een nieuwe maan! Een tijd waarin we even stil mogen staan bij een einde of een begin. Waar sta jij voor? Of waar wil jij voor gaan? Voor mij is het een nieuw begin. Er worden mij kansen aangereikt waarvan mijn innerlijk kind als eerste denkt: Eng! Kansen die ik wantrouwend aan kijk. Waar ik nog nooit iets goeds over heb gehoord. En waarvan ik met een beetje hulp door te praten met anderen toch van denk: Eigenlijk gaat het erom hoe ik erin ga staan. Als ik mijn visie verander, verander ik mijn energie. En dan zal het zeker weten anders aflopen voor mij als bij anderen. Zij liepen erin met angst en wantrouwen. Als ik nu mijn wantrouwen in vertrouwen verander. Mijn angst in zekerheid. Dan gaat het voor mij anders zijn. 

Zie je wat ik daar doe? Dat is mindset. En dat is keihard werken. Leren hoe je je eigen innerlijke gedachten omdraait naar positiviteit en kracht. Dat gaat brengen wat je uiteindelijk wilt. Want als je in de toekomst succes wilt, dan moet je er nu al klaar voor zijn. Ook al voelt dat nog niet zo. Als je nog in een hoekje wil kruipen terwijl je zichtbaar wil worden. Dan moet je nu al naar buiten treden. Zo simpel is het gewoon. Wat je nu doet wordt je toekomst. Dus wat je nu ziet als realiteit is al gemaakt in het verleden. Wat dat betreft is realiteit het verleden en hoe je nu in het leven staat is je toekomst. 

Gebruik deze nieuwe maan daarom eens voor jouw innerlijke leeuw. Waar wil jij heen met jouw leven? Wat wil jij voor jouw toekomst? En hoe zou je dan zijn? Ga die gedachten en gevoelens eens daarbij plaatsen. En elke keer als die ouderwetse gevoelens de kop opsteken, stop je jezelf. Om vervolgens tegen jezelf precies het tegenovergestelde te zeggen. Dus als jouw brein zegt: Oh jee, dat is eng! Dan zeg je: Oh gaaf, dat is spannend! Je mag die gevoelens die onder de emotie ‘angst’ liggen best wel erkennen als spanning. Maar het mag ook een gezonde spanning zijn. Hoe mooi is dat, dat je direct jezelf mag accepteren zoals je bent en je toekomst verandert.

De nieuwe maan is het einde van de vorige maanthema: plantmaan. En wordt na 3 dagen een begin van de graanmaan. Waarin we de eerste oogst binnenhalen. Sta daar eens bij stil, welke zaadjes heb jij in jouw verleden gezaaid? En welke zijn allemaal al uitgekomen of staan nu te groeien, misschien wel te bloeien? Geef jezelf daar vooral een schouderklopje voor.

Circadische tijd

De nieuwe maan is om 15.50 uur. Numerologisch een nieuwe stap voor verander: 1, 5 en 5. Bij elkaar opgeteld 11 een getal van tweelingzielen. Maar voor de circadische klok is het de tijd van de blaas meridiaan. De meridiaan en het orgaan waar angst, schaamte, schuld en uitputting plaatsvindt. Wat mag jij van die gevoelens los gaan laten?

Het is ook een goed orgaan waardoor we veel afvalstoffen kwijt raken. Heb je nog energetische of spirituele rotzooi wat je los mag laten? Dan zou ik het lekker van je af plassen 😉

Heb je alles gelezen? Wauw, thanks. Als je mij te hard vind: it’s just life. Kijk eens naar de dieren hoe zij zich neerleggen bij ziekte en dood. Tuurlijk rouwen zij ook. Maar in de natuur zouden zij veel eerder door hun intuïtie en instinct doorgaan. Door de mens blijven zij vaak hangen. En soms kunnen we ze juist daarom ook echt helpen door ze juist weer met de natuur te verenigen. Hoe gaaf is dat? Dus misschien moeten we niet hard zijn. Hoeven we dit allemaal ook niet als hard te zien. Maar gewoon zoals het is. Niet zwart/wit, niet goed/fout, niet man/vrouw. Maar als een geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *