Baarmoederhealing

baarmoederhealing

Nee het heeft voor mij niets te maken met de ‘metoo’ dinges. En ook niet omdat de vrouw onderdrukt is. Want de man is ook onderdrukt als je het mij vraagt. Waarom mag hij niet huilen, geen ‘normale’ seksualiteit ervaren en moet de man van dikke billen en tieten houden? Voordat hij een echte man is? Dat is ook onderdrukking. Waar het mij om gaat, is dat iedereen opgroeit in deze maatschappij. En dat we daar allemaal oude patronen aan overhouden die onze volwassen leven in de weg staan. Echt volwassen worden we niet zo lang we onze eigen vader en moeder niet kunnen zijn. We blijven dan die gebroken innerlijke kinderen, die geloven in andermans perspectieven omdat we dat zo vaak gehoord hebben. En omdat we dat zijn gaan geloven als veiligheid, om als kind in deze wereld te kunnen blijven staan. Maar als volwassene moet je geloven in jezelf, in je echte ik, die er altijd heeft gezeten. Maar wel sterk verdrongen is, door opvoeding, school, werk en maatschappij. Dus eigenlijk helen we met baarmoederhealing de ‘kleine’ trauma’s vanaf het kindtijdperk of zelfs vanaf onze voorouders. Totdat we vrij zijn om volledig onze daadwerkelijke ik te zijn.

Wat is baarmoeder healing?

In de baarmoeder, vagina en eigenlijk alle bekkenbodemspieren (ja ook bij de man), houden we heel veel trauma’s en emoties vast. Alles wat we nog nooit verwerkt hebben en als ‘eigen’ hebben aan moeten nemen, zit daar. Dus wanneer je als tienermeisje je eerste vriendje hebt, en je denkt dat je seks moet hebben omdat hij al zoveel voor je gedaan heeft. Dan is dat een trauma. Misschien ervaar je het niet zo, maar het zit wel in je lichaam. En als je als volwassen vrouw denkt dat mannen seks moeten hebben. Dus je geeft je lichaam maar omdat je in een relatie zit. Dan voedt je dit trauma. Totdat je geen zin meer hebt in de prachtige, intieme menselijke behoefte.

Trauma’s helen

Maar dit gebeurt ook al met veel kleinere dingen. Stel je had vroeger een knuffel waar je dol op was als kind. En je bent hem verloren. In plaats van dat je even flink mag huilen, krijg je een nieuwe. Of een lolly zodat je stopt met huilen. Nu leer je dus niet te rouwen, en blijft dit een trauma. Waardoor je later bij elk gevoel van rouw iets nieuws koopt of gaat eten. Want laten we eerlijk zijn, je kunt rouw ervaren bij alles wat je verliest. Of het nu gaat om een vriendschap, een baan, een huis of een persoonlijk ding waar je aan bent gehecht. Alles wat voor jou belangrijk is, op welk niveau dan ook, kan verloren gaan. En dan moet je rouwen. Dit zijn al van die kleine dingen waar het vaak ‘mis gaat’. Niet dat dit verkeerd is. Het is zoals het is, zoals het brein werkt en hoe wij als mensen werken. Maar we kunnen er dus wel wat aan doen!

Waarom wil je je baarmoeder helen?

Omdat dit jouw punt is van jouw vrouwelijke zelf! Maar ook voor de mannen is de bekkenbodem HET gebied van hun mannelijke zelf. Zoals onze vaginale spieren maar ook het grootste gedeelte van de clitoris in het lichaam zit. Zit bij de man ook nog een heel gedeelte in het lichaam. In die bekkenbodemschaal. Daarbij is de prostaat een gevoelig orgaan. Die met emoties en trauma’s net als de baarmoeder klachten kan gaan ervaren als ze niet verwerkt worden. Ik wil hiermee benadrukken dat dit echt niet alleen voor de vrouw geldt.

Zijn wie je bent

Dus i.p.v. de vraag waarom je baarmoederhealing wil doen moeten we eigenlijk vragen: waarom wil je eigenlijk je bekken helen? Waarom je dit wilt, is om vrijer te leven. Om makkelijker en betere keuzes te maken die goed zijn voor jezelf. Om als vrouw de maagd, de moeder en de wijze oude dame in een te zijn. Ongeacht de leeftijd. Om als man structuur, rust en ruimte te bieden. Dat we met z’n allen al onze facetten mogen innemen wat we zijn en wie we zijn. Echt leven mét ons lichaam. Zo heb ik geleerd dat ik echt een elfje kan zijn maar ook een keiharde zakenvrouw. Mijn innerlijk kind is soms de grootste factor die wilt helpen terwijl mijn volwassen ik weet dat het voor ons giftig is. En nu ik deze beide kanten mag uitdragen, omdat ik ze toch belichaam. Wordt dit allemaal veel duidelijker. Kan ik mijn innerlijke tweestrijd, onzekerheid, angsten en dergelijke het hoofd bieden.

Je hebt niet 2 breinen, maar 3

Ik heb nu 3 breinen: Namelijk mijn hoofd, hart en baarmoeder. Dus mentaal, emotioneel en intuïtief. Het lichaam is zo’n mooi instrument als we het leren gebruiken. Niet alleen maar om er eten in te proppen of te zien wat het allemaal aan kan. Of het voor lief te nemen en eigenlijk als een vaatdoek te gebruiken. Baarmoederhealing geeft mij dus niet alleen de heling van trauma’s. Het brengt me niet alleen rust, vrijheid en zelfvertrouwen. Maar het brengt mij ook zoveel verbinding met mijn lijf, mijn ware ik, al mijn facetten, mijn ziel en het leven zelf.

Hoe kun jij zelf baarmoederhealing toepassen?

Simpel: Ga lekker liggen en leg jouw handen eens op je onderbuik. En adem er eens naartoe. Diep in via de neus, jouw buik helemaal vol. En alles weer uit via de mond. Lekker met de ogen dicht. Misschien nog een ontspannen muziekje erbij, een kaarsje voor jezelf en een geur waardoor je ontspant. Echt even tijd voor jezelf maken en die tijd mag er ook best gezellig, knus en romantisch uitzien. Daar begint vaak al de eerste weerstand. Dat we het niet waard zijn, dat het gek is, dat je dat niet hoort te doen. Maar dit is juist al een trauma die eruit mag. Voel maar eens in die onderbuik en vraag maar eens aan die innerlijke vrouw of man waarom je dit niet mag van jezelf. Waar komt dit vandaan? Wie heeft je dat ooit vertelt? En geloof je dit zelf wel echt tot in het diepste van je wezen? Zou je dit ook tegen je kinderen zeggen? Nee? Mooi! Loslaten die handel! Hoe? Door jezelf te vertellen dat het wel mag, dat jij geloofd dat het misschien wel hartstikke gezond is. En dat die oude patronen maar eens verleden tijd mogen zijn.

Innerlijke kinderen

Maar ook en vooral: Maak eens contact met dat innerlijke kind binnenin die onderbuik. Ongeacht of je man of vrouw bent. Je hebt een innerlijke baby, innerlijke kind en innerlijke puber. Al deze 3 innerlijke kinderen zullen wonden hebben. Overgenomen van jouw ouders die het hebben gekregen van hun ouders, et cetera. Of omdat je iets is aangedaan toen je klein was, misschien heb je wel iets niet gemogen en heb je niet geleerd hoe ermee om te gaan. Het maakt niet uit wat het is. Maar vertel deze kinderen maar eens hoe het wel zou mogen. Zelf heb ik geen kinderen en ook geen kinderwens. Maar ik kan mij wel heel goed voorstellen wat je een kind wel of niet zou zeggen. En dit is een prachtige leidraad hoe je met jouw eigen innerlijke kinderen om dient te gaan. Met respect, zodat ze uitgroeien tot evenwichtige volwassenen die van zichzelf houden.

Innerlijke Godin en God

En vergeet vooral ook niet die innerlijke Godin, of God voor de man. Ik heb hier zo’n hekel aan, dat dit nergens geschreven staat voor de man. Dus laat ik het nog even herhalen, want voor vrouwen vind je dit overal wel: Man, verbind jezelf eens met jouw innerlijke God die in jouw onderbuik huist. Die Goddelijke mannelijke energie. We dragen als mens beiden in ons, de mannelijke en vrouwelijke energie. Maar we zijn wel een belichaming, of kiezen een belichaming omdat dat beter past. En om je daarmee te verbinden, dat maakt zo een liefdevolle kracht vrij. Dat is al helend op zich. We zijn namelijk allemaal stukjes van het universum, zoals we ook een deel zijn van moeder aarde. De mens is echt niet zover weg van de natuur, dat denkt de mens alleen. Maar we zijn gewoon een stuk van de natuur, we zijn een onderdeel van het universum. We dragen allemaal sterrenstof in ons net als de mineralen/stenen, planten en dieren. We zijn allemaal belichaamde zielen.

Dus ga vooral lekker diep in die bekkenheling, in de heling van onze intuïtie. En ja dan maken we het maar een beetje spiritueel, en misschien vind je het zelfs wel lacherig. Maar doe het maar eens. En kijk wat voor een wereld (letterlijk de wereld binnen in jouzelf) er open gaat. Wellicht ontdek je wel meer werelden binnen in jouzelf, maar ook buiten je, die je helemaal niet kende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *